Datum:
25 oktober - 26 oktober
Plats:
Folkets Hus
Ort:
Östersund

Om konferensen

I höst arrangeras den nationella suicidpreventiva konferensen, som i år blir en fysisk konferens i Folkets Hus i Östersund 25-26 oktober.

Konferensen arrangeras av Region Jämtland Härjedalen tillsammans med Folkhälsomyndigheten och Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention (NASP). Samverkan sker även med kommunerna i Jämtlands län, Socialstyrelsen, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt de ideella organisationerna Riksförbundet för SuicidPrevention och EfterlevandeStöd (SPES), Suicide Zero och SPIV-Kunskap räddar liv.

Läs mer på konferensens webbplats: suicidprevention2023.se

Målgrupp

Konferensen vänder sig till alla som arbetar med frågor som rör psykisk hälsa och suicidprevention samt även till politiker och organisationer som kan främja suicidpreventiva åtgärder och förebygger suicid inom sitt ansvarsområde.

Förslag till programinnehåll

Den nationella suicidpreventiva konferensen ger möjlighet att sprida kunskap, erfarenheter och exempel på suicidförebyggande arbete. Har du ett projekt, utvecklingsarbete eller forskningsresultat som du vill dela med dig av?

Välkommen att anmäla förslag på individuella presentationer och 90-minuters tematiska seminariepass som kan ingå i konferensprogrammet.

Läs mer här: Nationella suicidpreventiva konferensen - Intresseanmälan för individuella presentationer (forms.office.com)

Anmälan

Anmälan till konferensen öppnar i april.

Kontakt

Region Jämtland Härjedalen, Jenny Olsson: jenny.olsson@regionjh.se

Folkhälsomyndigheten: suicidprevention@folkhalsomyndigheten.se