Information för att publicera nyhet på SLIM webbportal

Nyheter som NRL och SLIM publicerar på SLIM webbportal når omgående landets kliniska mikrobiologiska laboratorier.

NRL kan på så sätt få ut information om t.ex. resultat vid utvärderingar av tester, nya analyser uppsatta vid laboratoriet och annan information inom NRL:s uppdragsområde som kan vara intressant för övriga laboratorier.

Nyhet för publicering skickas i wordformat till slim@folkhalsomyndigheten.se

Nyhetstext

Inled nyheten med en huvudrubrik samt en ingress som inledande beskriver nyheten. De kommer att presenteras i den kronologiska förteckningen över nyheter (var god se förteckning här) som listas, med senaste nyhet överst på SLIM-portalens nyhetssida, varifrån intresserade kan öppna och läsa hela nyheten.

Fortsätt därefter nyhetstexten för att presentera hela nyheten och avsluta presentationen med namn och kontaktuppgifter för den/de som ansvarar för nyheten.

I vissa fall kan de som behöver ytterligare information hänvisas till sådan via länkar eller referenser. Undantagsvis kan också en mer utförlig rapport göras tillgänglig som pdf vid nyheten. Men i sådana fall behöver det beslutas med SLIM förvaltare eftersom sådana kan behöva tillgänglighetsanpassas, i enlighet med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, för dokument som publiceras på myndigheters webbplats.

Under nyheten placeras högerställd nederst SLIM logotyp för ansvarigt NRL.

Logotyp för SLIM