Folkhälsoarbete

Här kan du se en kort film som ger inblick i det strategiska och praktiska folkhälsoarbete som sker på lokal och regional nivå i Sverige. Filmen speglar det arbete som görs av många aktörer tillsammans och ger en bild av det svenska folkhälsoarbetet. Filmen visar också Folkhälsomyndighetens roll i det gemensamma folkhälsoarbetet, även om inte alla våra uppdrag framgår i filmen.

Film: Så skapas en god folkhälsa

Jämlik hälsa

Vad är jämlikhet i hälsa och varför är det viktigt? Hur ser det ut i Sverige och vad kan vi göra? Hör Sara Fritzell berätta mer i den här filmade presentationen (26 min 21 sek).

Film: Jämlikhet i hälsa

Psykisk hälsa

Hur kan man beskriva psykisk hälsa och vad påverkar vår psykiska hälsa? Det får du veta mer om i den här animerade filmen (4 min 35 sek).

Övervikt och fetma

Denna animerade film visar att övervikt och fetma är en viktig orsak till ohälsa, och att samhällets utformning kan påverka förekomsten (46 sek).

Film: Övervikt och fetma

Friluftsliv

I den här animerade filmen beskrivs naturens betydelse för vår hälsa och för ett friskt och hållbart samhälle (2 min 28 sek).

Miljöns betydelse för hälsan

Miljön vi lever i påverkar vår hälsa på många sätt. I den här korta animerade filmen får du veta mer (35 sek).

Spel om pengar

I den här animerade filmen beskrivs betydelsen av att förebygga spel om pengar och spelproblem (1 min 32 sek).

Film: Spelar det förebyggande arbetet någon roll?

Fler filmer

Fler filmer om spelande och hälsa

Matmiljöns betydelse

Det är många olika faktorer som påverkar vad vi äter och via länken nedan kan du läsa mer om dem. Hur påverkar vår sociala och fysiska miljö våra matvanor och vår hälsa? Det får du veta mer om i den här animerade filmen (1 min 36 sek).

Många faktorer påverkar vad vi äter

Se filmen Matmiljöns betydelse för vår matkonsumtion och hälsa