De här kakorna använder vi på webbplatsen

accept-cookies

En kaka skapas när du accepterar att webbplatsen använder kakor (klickar på knappen "Jag förstår" längst ner på sidan). Kakan lagras under en månad och frågan ställs således inte igen nästa gång du besöker webbplatsen inom den perioden. Kakan innehåller ingen information om dig som person, endast information om din dator och din webbläsare.

ASP.NET_SessionId

Kakan registrerar val du gör under ditt besök på webbplatsen. Information i kakan förenklar din användning av webbplatsen och de tjänster som finns. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Kakan raderas när du stänger din webbläsare.

sitesterActiveUserId, sitesterNth, sitesterReferrer, siteSterExposedId, sitesterExposedDateTimeID, sitesterDelayID

För närvarande gör vi en webbplatsundersökning i syfte att få reda på hur du som användare upplever vår webbplats. Undersökningen är frivillig. Dessa kakor används för att säkerställa att undersökningen visas först efter att besökaren har varit inne på webbplatsen en viss tid och hunnit bilda sig en tillräckligt god uppfattning. De används dessutom för att förhindra att undersökningen kommer upp hos besökaren varje gång man besöker webbplatsen. Kakan innehåller ingen information om dig som person.

_ga

Kakan skapas för analysverktyget Google Analytics och används för att samla in webbstatistik kring användningen på webbplatsen samt gör det möjligt att skilja på nya och återkommande besökare på webbplatsen. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Kakan sparas i 2 år från det att den skapas.

_gat

Kakan skapas för analysverktyget Google Analytics och används för att begränsa antalet anrop om webbplatsen får väldigt mycket trafik. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Raderas 30 minuter efter ditt besök eller efter att du varit inaktiv i 30 minuter.

_gid

Kakan skapas för analysverktyget Google Analytics och används för att begränsa antalet anrop om webbplatsen får väldigt mycket trafik. Kakan innehåller ingen information om dig som person. Raderas när webbläsaren stängs ner.

Lyssnafunktionen ReadSpeaker

Om du väljer att få en sida uppläst med lyssnafunktionen och gör egna inställningar i spelaren sätts följande kakor.

_rspkrLoadCore

När du klickar på "Lyssna" sätts en sessionskaka som försvinner när du stänger ner webbläsaren. Om du nekar kakor i din webbläsare kommer du kunna använda uppläsning, men det tar längre tid innan funktionen börjar läsa när du går in på en ny sida.

ReadSpeakerSettings

Om du gör egna inställningar sätts en kaka för att spelaren ska fungera på samma sätt när du går till en ny sida på vår webbplats. Om du nekar kakor i din webbläsare kommer spelaren inte komma ihåg dina inställningar, utan du får göra om dessa för varje sida du vill ha uppläst. Kakan sparas i webbläsaren i cirka fyra dagar.

När besökaren lyssnar på dokument med docReader till exempel våra publikationer, sparas två kakor som försvinner efter 30 dagar.

dcrjobnames

Innehåller en krypterad version av dokumentets url och sidnumret på den senast visade sidan.

dcrssettings

Sparar information om inställningar som besökaren gör, t.ex. läshastighet, UI-språk, fontstorlek etc.

Analysverktyget för webbstatistik - Google Analytics

Vi använder oss av analysverktyget Google Analytics och dess kakor för att samla in information om hur besökare använder webbplatsen, t.ex. antal sidvisningar och besök. Informationen används för att förbättra webbplatsen och optimera användarupplevelsen. Kakorna för denna tjänst är beskrivna längre upp på denna sida (_ga, _gat, _gid) och innehåller ingen information som kan kopplas ihop med dig som enskild person. Om du ändå inte vill att användningsdata samlas in i statistiksyfte kan du använda så kallade "opt-out" tillägg till din webbläsare.

Opt-out tillägg för Google Analytics på Googles webbplats

Om du inte vill acceptera lagring av kakor

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller att du informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom din webbläsare kan du också radera tidigare lagrade kakor. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information. Om du väljer att inte acceptera kakor kommer funktioner som vi beskriver ovan inte att fungera eller bara delvis fungera på webbplatsen.

Observera att du måste tillåta kakor för att kunna beställa publikationer via Folkhälsomyndighetens webbplats. Stänger du av kakor kommer varukorgshanteringen inte att fungera.